Program 2020

Vi följer de riktlinjer och rekommendationer som finns under rådande läge med Covid-19 och har därför valt att ställa in alla kommande aktiviteter/evenemang tills läget förändras och annan information kommer. Håll utkik efter uppdaterad information här längre fram eller se till att följa oss på Facebook där vi också gör uppdateringar.

Tisdag 25 februari kl. 18.30
Årsmöte därefter visar Mats Arvidsson bilder och berättar om hur man odlar Backsippor. (Pulsatilla). Församlingshemmet i Mariefred. Se särskild inbjudan.

Måndag 9 mars kl. 18.30
Kurs i mjölksyrning. Kursledare Ulla Troeng. Burk och ingredienser ingår i kostnaden för kursen som är 100 kr för medlemmar 150 kr för icke medlemmar. Ta med kniv och en stor bunke. Biohuset i Mariefred. Anmälan till Ulla Troeng tel. 0159-344 04, ullatroeng@gmail.com

Onsdag 18 mars kl. 18.30
Kurs om groddning. Kursledare Ulla Troeng. Ingen kostnad. Biohuset i Mariefred.

Tisdag 24 mars kl. 18.00
Stadsodlingens historia. Ulrika Flodin Furås föreläser om stadsodlingens historia. Ulrika är författare, journalist och fotograf och specialiserad på odling i staden. Hon designar stadsodlingar och museiträdgårdar t.ex. Naturhistoriska riksmuseet och Spritmuseet. Församlingshemmet i Mariefred. Entré 40 kr som inkluderar kaffe o kaka samt en lott till
kvällens lotteri. Se särskild inbjudan.

Tips: Nordiska Trädgårdar 26-29 mars på Stockholmsmässan, Älvsjö.
Mer info på http://www.nordiskatradgardar.se

Onsdag 1 april kl. 18.30
Kurs i Bokashikompostering. Kursledare Ulla Troeng. Ingen kostnad. Biohuset i Mariefred.

Tisdag 21 april kl. 18.00
Frö- och växtbytarträff tillsammans med koloniföreningen Ekhov i Mariefred. Ta med fröer och växter av alla slag så byter vi med varandra. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Ta med fikakorg. Plats: vid flaggan mitt på koloniområdet.

Måndag 4 maj kl. 18.30
Trädgårdsbesök hos Teresa von Seth på Kumla Gård. Samåkning från Coops parkering kl. 18.15. Ta med fikakorg.

Lördag 16 maj kl. 10.00
Allt om rosor och ympning föredrag av Göte Boberg, rosexpert och ägare till Löta trädgård. Löta trädgård kl. 10.00. Samåkning från Coops parkering kl. 9.00.

Lördag 13 juni
Heldagsresa till Ekerö. Resan kommer att gå till Drottningholm och vidare till Juntras Grönt där vi också intar vår lunch. Efter lunchen åker vi till Gustavshills handelsträdgård och sist på dagen besöker vi en privat trädgård, Johan och Tina Orres trädgård. Pris 420 kr. Start från Läggesta kl. 8.00. Anmälan senast 8 juni till Margaretha Fahlqvist tel. 0733-68 33 21,
margarethafahlqvist1@gmail.com Se särskild inbjudan.

Fredag 19 juni, midsommarafton kl. 9.00
Kransbindning till midsommarstången i vagnsförrådet vid Gripsholms slott tillsammans med Hembygdsföreningen. Medlemmar är välkomna att delta. Anmälan till Ulla Troeng tel. 0159-344 04, ullatroeng@gmail.com
Tips: Tusen Trädgårdar söndag 28 juni. Mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök.

Onsdag 9 september kl. 18:00
Under Tallarna i Järna. Studiebesök med visning. Under Tallarna drivs i form av ett kooperativ. Den helhet som kallas Under Tallarna är vad som växer fram ur samlade erfarenheter från en rad olika fält, men också ur platsens egna naturliga kvaliteter och ur de hundratals människor som på olika sätt, av olika anledningar och i olika utsträckning söker sig till skogsbrynet för att samskapa platsen. Avresa från Coops parkering kl. 17:00.
Se särskild inbjudan.

Torsdag 15 oktober kl. 18.00
Höstmöte som i år arrangeras av Strängnäs Hemträdgårdsförening. Vi träffas på ABF, Källgatan 1, Strängnäs och avnjuter en ”trädgårdssoppa” och hembakat bröd. Lotteri. Samåkning från Coops parkering kl. 17.30. Se www.strangnastradgardsforening.se.

Söndag 22 november kl. 13.00
Kransbindning på Ekensberg. Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på smörgåstårta. Samåkning från Coops parkering kl. 12.45.

Söndag 29 november 1:a advent
Julmarknad på torget i Mariefred. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd.