Program 2018


Om ni har tips på aktiviteter så hör gärna av er till styrelsen@mariefredtradgard.com

Som medlem i Mariefreds Trädgårdsförening är du alltid välkommen att även deltaga i Strängnäs Hemträdgårdsförenings aktiviteter. Se http://www.strangnastradgard.se

Tisdag 20 februari kl 18.30 Årsmöte
Lokal: Församlingshemmet i Mariefred.
Vi börjar med sedvanliga årsmötesförhandlingar och därefter berättar Paul Teepen Solbacka Gård, Eskilstuna om sin verksamhet.
Vi bjuder på lättare förtäring samt kaffe och kaka. Lotterier.
Årsavgiften 100 kr för år 2018 bör inbetalas på föreningens bankgiro 846-0735 Sparbanken Rekarne innan årsmötet. Medlemskort och program för 2018 sänds ut efter årsmötets genomförda val och sedan medlemsavgiften betalats in. Länk till inbjudan
VÄLKOMNA!

Onsdag 14 mars kl 19.00 Kurs i Mjölksyrning
Kurs i Mjölksyrning på biohuset i Mariefred. Kursledare Ulla Troeng. Kostnad 100 kr för medlemmar 150 kr för icke medlem. Föranmälan till Ulla Troëng tel. 0159-344 04, 072-571 22 66, ullatroeng@gmail.com. Betalning på plats. Varje deltagare behöver ta med 1 kg morot samt 1 kg vitkål och 4 glasburkar som antingen rymmer 450 ml eller 2 glasburkar som rymmer 1 liter. Ta gärna med rivjärn och osthyvel.

Tisdag 20 mars kl 18.30 Fröbytarträff
Fröbytarträff i Biohuset i Mariefred. Tag med fröer av alla slag så byter vi med varandra. Tag även med fikakorg.

Tips! Nordiska Trädgårdar 22-25 mars på Stockholmsmässan, Älvsjö
Mer info på nordiskatradgardar.se

Tisdag 8 maj kl 18.30 Växtbytarträff
Växtbytarträff hos Siw Bengtsson, Forsavägen 20 i Åkers Styckebruk. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Tag med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering kl 18.15.

Lördag 9 juni Heldagsresa
Heldagsresa med buss till Hallstahammar och Västerås. Länk till inbjudan.

Tips! Tusen Trädgårdar 1 juli.
Mer info på tradgardsriket.se/tusen-tradgardar-2018

Lördag 11 augusti kl 10.00 – 14.30 Bondens Marknad
Bondens Marknad på torget i Mariefred. Trädgårdsföreningen kommer att delta i Bondens marknad med försäljning av växter, grönsaker, blommor, bär och lotteri. Medlemmar är välkomna att delta och bidra med sina trädgårdsprodukter.

Söndag 26 augusti kl 14.00 Växtbytarträff
Växtbytarträff hos Margaretha Fahlqvist, Rådjursslingan 33, Nygårds hagar i Taxinge. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Tag med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering kl 13.30.

Söndag 16 september kl 12.00 Äppelfest
Äppelfest hos Anne-Marie Betulander på Ärnäs Gård i Mariefred. Tillverkning av äppelmust. Tag med äpplen, emballage för infrysning och fikakorg. Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan. Pris till godaste äppelkaka. Samåkning från Konsums parkering kl 11.45.

Torsdag 27 september kl 18.00 Höstmöte
Höstmötet samarrangemang med Strängnäs Trädgårdsförening. Pensionärernas hus, Nygatan 5B i Strängnäs. Under året 2018 firar de 125 år i föreningen, så de vill göra höstmötet till en lite extra festlig avslutning på året. Föreningen bjuder på soppa, smörgås och fika. En historisk återblick erbjuds samt en presentation av medlemmarnas inskickade inspirationsbilder och intressanta sommarfynd. Under kvällen finns det möjlighet att köpa lotter. Samåkning från Konsums parkering kl 17.30. strangnastradgard.se

Torsdag 11 oktober kl 19.00 Föreläsning
Föreläsning “Odla hela året” av Farbror Grön (Johannes Wätterbäck) på Multeum, Strängnäs. Samarrangemang av Mariefreds Trädgårdsförening, Strängnäs Hemträdgårdsförening och Multeum.
Kostnad för medlemmar 100 kr, icke medlemmar 125 kr. OBS! Glöm inte medlemskortet. Mer information kommer senare. Samåkning från Konsums parkering kl 18.15.

Söndag 25 november kl 13.00 Kransbindning på Ekensberg
Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på fika. Samåkning från Konsums parkering kl 12.45. länk till karta

Söndag 2 december Julmarknad
Julmarknad i Mariefred den 1:a advent. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd.