Program 2011


Söndag 8 maj kl 10.00 Utskolning av perenner hos Eva Heinämaa
Du får 10 sticklingar, krukor samt jord. Pickelpinne. Genomgång av de sticklingar som ska skolas ut. Kaffe och smörgås. Pris 70 kr. Max 10 deltagare. Anmälan till Eva Heinämaa senast den 3 maj
tel. 070-6502288. Adress: Ryssjövägen 1, Svartbro. Samåkning från Konsumparkeringen kl 09.30.

Lördag 21 maj kl 11.00 Visningsträdgård: Carita och Bertel Nordéns trädgård i Södertälje
Vi besöker en ordinär villaträdgård med upphöjda bäddar och en del med sten och grus. Mer än 500 olika växter för skugga och sol. En trädgård för inspiration. Fika serveras till självkostnadspris.
Hemsida: http://www.besokstradgardar.se/nordengardens.html
Samåkning från Konsumparkeringen i Mariefred kl 10.00.

Torsdag 26 maj kl 18.00 Yeees, nu är det vååår!!!
Följ med till Kjell på Solåkers Handelsträdgård i Stallarholmen och plantera (designa) din egen sommarkruka. Kjell har planterat massor med sommarblommor som bara väntar på dig! Krukor, amplar och blomlådor finns att köpa på plats. Eller varför inte ta med din egen favoritkruka. Vi har 10% rabatt på det vi köper. Kjell bjuder på fika och trädgårdsvandring i växthusen.
Anmälan till Eva Heinämaa senast den 22 maj tel. 070-6502288.
Samåkning från Konsumparkeringen i Mariefred kl 17.45.

Lördag 4 juni kl 11.00 Visningsträdgård: Margaretha och Klas Roos i Nyköping
Vi besöker årsmötets föreläsares japaninspirerade trädgård.
Hemsida: http://www.besokstradgardar.se/roosgardens.html
Kostnad: 25 kr per besökare inklusive fika. Samåkning från Konsumparkeringen i Mariefred kl 09.30.

Torsdag 9 juni kl 18.30 Växtbytarträff
Vi byter växter hos Eva Heinämaa i Svartbro, Ryssjövägen 1. Du är även välkommen om du inte har växter att byta med. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Lotteri. Eva och Margaretha bjuder på fika. Samåkning från Konsumparkeringen, Mariefred kl 18.00.

Lördag 11 juni Sommarens heldagsresa
Strängnäs Hemträdgårdsförening anordnar årets resa. Vi åker buss från Strängnäs busstation kl 08.15 via Läggesta till Drottningholms slott där vi blir guidade i slottsträdgården. Tid kommer att finnas för besök i slottsboden, kaféet och slottskyrkan. Vi åker sedan vidare till Marabouparken, se http://www.marabouparken.se , där vi äter lunch i Restaurang Parkliv omkring kl 13.00.
Vi blir sedan guidade i parken och konsthallen. Åter i Strängnäs cirka kl. 17.00. Resa, guidning och lunch kostar 280 kr. Bindande anmälan sker via inbetalning till föreningens bankgiro 329-734 senast den 27 maj. Mer info: http://www.strangnastradgard.se

Söndag 3 juli Bussresa till Villa Sindoro och Rosengården
På en sluttning vid Norasjöns nordvästra sida ligger Villa Sindoro med utsikt över sjön. Den nyare delen av trädgården består av Rosengården med 720 olika sorters rosor och ett stort antal perenner. Här finns också en dammanläggning. Mer info: se bilagan. Hemsida: http://www.rosengardenibergslagen.se Anmälan till Britt-Louise Lovén, telefon 073-701 60 88 eller via mail: brittlouiseloven@telia.com senast 1 juni. Pris 400 kr

Lördag 20 augusti kl 11.00 Visningsträdgård: Eva Bratt och Sören Gustavsson i Björnlunda
En stor torparträdgård utöver det vanliga. Trädgården har utvidgats bit för bit under snart 10 år. I torvpartiet odlas surjordsväxter som magnolior, japanska lönnar, rhododendron. I stenpartiet finns barrväxter, lewisior, saxifragor och dianthus.
Hemsida: http://www.besokstradgardar.se/brattgardens.html
Tag med fikakorg. Samåkning från Konsumparkeringen i Mariefred kl 10.00.

Söndag 11 september kl 12.00 Äppelfest!
Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan. Pris till bästa äppelkaka.
Instruktion av föreningens äppelpress och tillverkning av äppelmust hos Anne-Marie Betulander, Ärnäs Gård 1 i Mariefred. Tag med massor av äpplen och även fallfrukt till pressning. Lotteri. Samåkning från Konsumparkeringen kl. 11.45.

Tisdag 4 oktober kl 18.30 Höstmöte
Höstmötet hålls på Församlingshemmet i Mariefred. Föreläsare Hans Lundén visar bilder och berättar om kvinnor som genom sitt stora intresse inom trädgård och trädgårdsdesign skapat och anlagt vackra trädgårdar både inom och utanför Europa. Ex.Gertrud Jekyll (1834-1932) som skapade över 400 trädgårdar i Storbritannien. Vi bjuder på lättare förtäring samt kaffe och kaka. Lotterier.

Söndag 20 november kl 14.00 Kransbindning
Vi binder kransar till julmarknaden i Larm-ettans gamla lokaler, hörnet Kärnbogatan/ Stallarholmsvägen där det också bjuds på kaffe och smörgås. Kom och hjälp till! Du får chans att lära dig binda. De kransar som finns kvar efter försäljningen delas ut till dem som varit med. Vi behöver även hjälp med plockande av skogsgrönt (tex tallris, granris, enris mm). Hör gärna av dig till Elsie Brattström af Forselles på telefon 070-692 59 86 om du kan hjälpa till!

Söndag 27 november Julmarknad
Vi finns på torget i Mariefred och säljer egentillverkade kransar, skogsgrönt och lotter till vårt julklappslotteri.