Site icon Mariefreds Trädgårdsförening

Program 2023

För samtliga program utanför Mariefred gäller, att i god tid, meddela någon i styrelsen om du behöver skjuts eller maila mariefredstradgard@gmail.com. Vid samåkning till utflyktsmål med privat bil betalas en ersättning till chauffören med 20 kr/mil/bil.

Torsdagen den 14 februari 2023 kl. 18.00
Årsmöte
 i församlingshemmet i Mariefred. Vi börjar med sedvanliga årsmötesförhandlingar och sedan kommer rosexperten och förre ägaren till Löta trädgård Göte Boberg att hålla ett föredrag om rosor och ympning. Se inbjudan här.

Torsdag 9 mars kl. 18.30
Minnenas trädgård. Hans Lundén talar om trädgårdar i allmänhet och sin egen i synnerhet. Ett samarrangemang med biblioteket i Mariefred. Plats: Biblioteket. Fri entré. Se affisch för eventet genom att klicka här.

Tisdag 14 mars kl. 19.00
Odla ogrävt.
Föredrag av Börje Remstam på församlingshemmet. Börje är täckodlare i Eskilstuna på 2000 kvadratmeter stor tomt. 50 % är grönsaker och resten prydnadsväxter (www.remstam.se). Entré 80 kr (medlemmar 40 kr) som inkluderar kaffe o kaka samt en lott till kvällens lotteri. Inträde betalas på plats i god tid innan föreläsningen. Betala antingen via Swish eller kontant. Tag
med medlemskort. Se särskild inbjudan genom att klicka här.

Måndag 20 mars kl. 19.00
Kurs i Mjölksyrning av morötter.
Kursledare Ulla Troeng. Plats: IOGT-lokalen. Burk och ingredienser ingår i kostnaden för kursen som är 200 kr för medlemmar 250 kr för icke medlemmar. Ta med kniv och en stor bunke + medlemskort. Begränsat antal. Föranmälan till Ulla Troeng tel. 0159-344 04, ullatroeng@gmail.com.

Tisdag 4 april kl. 10.00
Besök på Wexthuset
i Enhörna.

Tisdag 18 april kl. 18.30
En kväll på Smedjans trädgård.
Nya frön och växter visas. Medlemmar har 10 % rabatt vid köp. Tag med medlemskort.

Onsdag 26 april kl. 18.00
Frö-, plant- och sticklingsbyte
hos Siw Bengtsson, Forsavägen 20, Åkers styckebruk. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Ta med fikakorg.

Söndag 7 maj kl. 11.00
Branta täppan
, Skottvång. Vandring i trädgården och möjlighet att köpa plantor.

Lördag 10 juni
Heldagsresa till Ekerö.
Buss från Strängnäs resecentrum 8.30 och från Mariefred Coop 9.00. Stopp vid Drottningholm 10.00, Juntas grönt, Färentuna 11.30. Lunch intas på Juntras grönt 12.00. Gustavshills handelsträdgård 13.00. Trädgårdsbesök hos Tina och Johan Orre där kaffe serveras. Se särskild inbjudan och pris här. Anmälan till Ulla Troeng tel. 0159-344 04, ullatroeng@gmail.com

Fredag 23 juni kl. 9.00
Kransbindning till midsommarstången
i vagnsförrådet vid Gripsholms slott tillsammans med Hembygdsföreningen. Medlemmar är välkomna att delta. Anmälan till Per Aronsson, Hembygdsföreningen: 073-675 49 76, peraronsson53@hotmail.com

Tisdag 25 juli kl. 18.00
Trädgårdsbesök hos Eva Dysén och Joakim Jurcola
Skördevägen 4 och 52 i Åker. Joakim är uppväxt med trädgård och har framför allt ätbara växter såsom grönsaker, fruktträd, bärbuskar och vindruvor. I Evas trädgård är det blommor som dominerar. Tag med fikakorg.

Lördag 12 augusti kl. 14-16
Trädgårdsbesök hos Börje Remstam
, Ryningsberg, Trantorp i Eskilstuna. (www.remstam.se). Tag med fikakorg.

Lördag 9 september kl. 14.00
Frö-, plant- och sticklingsbyte
på Callanderska gården tillsammans med hembygdsföreningen som då har trädgårdsdag. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Tag med fikakorg.

Lördag 16 september kl. 11.00
Besök på Osprey farm på Fogdö
utanför Strängnäs. Möjlighet att äta lunch i deras uterestaurang. Osprey odlar enligt No Dig metoden och utsågs till Årets Trädgård 2022.

Måndag 9 oktober kl. 19.00
Kurs i Mjölksyrning av kål.
Kursledare Ulla Troeng i Biohuset. Burk och ingredienser ingår i kostnaden för kursen som är 200 kr för medlemmar 250 kr för icke medlemmar. Ta med kniv och en stor bunke + medlemskort. Begränsat antal. Föranmälan till Ulla Troeng tel. 0159-344 04, ullatroeng@gmail.com

Onsdag 11 oktober kl. 18.00
Höstträff
tillsammans med Strängnäs Hemträdgårdsförening i Pensionärernas hus, Nygatan 5A. Föreningen bjuder på fika och anordnar lotteri. Kvällens föreläsare är Lisen Sundgren som berättar om ätliga växter i naturen och tips på vad man kan göra med dem. Böcker som Lisen skrivit: Det vilda köket (samarbete med kocken Rune Kalf Hansen), Vildvuxet: Mat och huskurer från naturen samt Äta vilda växter.

Måndag 23 oktober 18.30
Trädgårdsdesign.
Föredrag av Susanne Kinert i Biohuset. Entré 80 kr (medlemmar 40 kr) som inkluderar kaffe o kaka samt en lott till kvällens lotteri. Inträde betalas på plats i god tid innan föreläsningen. Betala antingen via Swish eller kontant. Tag med medlemskort.

Söndag 26 november kl. 13.00
Kurs i kransbindning
på Ekensberg (karta på hemsidan). Medan vi binder kransar till Mariefreds julmarknad får du lära dig att binda vackra kransar. Gratis material inklusive dekorationer, fika och smörgåstårta.

Söndag 3 december 1:a advent
Julmarknad
på torget i Mariefred. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar samt lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är mycket välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd. Lämna gärna andra julrelaterade arbeten som kan säljas som bidrag till föreningen.

Exit mobile version