Site icon Mariefreds Trädgårdsförening

Program 2019


Om ni har tips på aktiviteter så hör gärna av er till styrelsen@mariefredtradgard.com

Som medlem i Mariefreds Trädgårdsförening är du alltid välkommen att även deltaga i Strängnäs Hemträdgårdsförenings aktiviteter. Se http://www.strangnastradgard.se

Torsdag 28 februari kl 18.30 Årsmöte
Lokal: Församlingshemmet i Mariefred.
Vi börjar med sedvanliga årsmötesförhandlingar och därefter berättar Linda Marend om en “Trädgård med tolv rum och kök”.
Vi bjuder på lättare förtäring samt kaffe och kaka. Lotterier. Länk till inbjudan

Torsdag 14 mars kl. 18.30 Rawfood
My Deimo i Vardagsrummet. En kväll med smaker av rawfood. Plats Vardagsrummet Bok och Café, Djurgårdsgatan 1. Entré 100:- kr/person och max 20 personer. Anmälan till Margaretha Fahlqvist på tel. 0733-68 33 21 eller margarethafahlqvist1@gmail.com

Tips! Nordiska Trädgårdar 21-24 mars på Stockholmsmässan, Älvsjö
Mer info på nordiskatradgardar.se

Tisdag 26 mars kl. 18.00 Fröbytarträff
Fröbytarträff i Biohuset i Mariefred. Ta med fröer av alla slag så byter vi med varandra. Ta även med fikakorg.

Tisdag 9 april kl. 19.15 Trädgårdar förr och nu
“En vandring genom trädgårdar och århundraden” med Hans Lundén. IOGT-lokalen på Långgatan 21 i Mariefred.

Tisdag 14 maj kl. 18.00 Växtbytarträff
Växtbytarträff hos Liselott Hestréus Näsby 46, Taxinge. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Ta med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering kl. 17.45.

Måndag 3 juni kl. 18.00 Att odla i pallkrage
Föredrag av Nina Bergström. Församlingshemmet i Mariefred. Lättare förtäring till självkostnadspris. Lotterier.
Entré 40 kr för medlemmar och 80 kr för icke medlemmar.

Lördag 15 juni Årets heldagsresa
Årets heldagsresa med Strängnäs Hemträdgårdsförening. Heldagsresan anordnas vartannat år av Strängnäs och vartannat år av Mariefred. I år är det Strängnäs Hemträdgårdsförenings tur och resan går till trädgårdar i Stockholmsområdet. Vi åker med abonnerad buss kl. 8.45 från Läggesta, hemkomst ca 18.00.

VIKTIGT! Samling vid Läggesta 8.30 så att vi kommer iväg senast 8.45. Kostnad 375 kr. I priset ingår bussresa, buffélunch, besök på Nyckelvikens trädgård, Vintervikens ekologiska trädgård och Bergianska trädgården.
Ta med fikakorg. Anmälan är bindande och görs genom inbetalning till bankgiro: 329-7348 senast den 1 juni. Återbetalning vid sjukdom. För information kontakta: Birgitta Jönsson, tel. 0152-802 01 eller via e-post till birgitta.torsten@telia.com

Lördag 10 augusti 10.00-16.00 Bondens marknad
Trädgårdsföreningen kommer att delta i Bondens marknad med barnaktiviteter och lotteri.

Söndag 25 augusti kl. 18.00 Växtbytarträff
Växtbytarträff hos Siw Bengtsson Forsavägen 20, Åkers Styckebruk. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Ta med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering kl. 17.45.

Söndag 8 september kl. 13.00 Äppelfest
Äppelfest hos Anne-Marie Betulander på Ärnäs Gård i Mariefred. Tillverkning av äppelmust. Ta med äpplen, emballage för infrysning och fikakorg. Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan. Pris till godaste äppelkaka. Anmälan görs till Anne-Marie Betulander tel. 073-98 46 125 eller annemariebetulander@gmail.com Samåkning från Konsums parkering kl. 12.45.

Måndag 23 september kl. 18.00 Höstmöte
Höstmöte på församlingshemmet i Mariefred tillsammans med Strängnäs Hemträdgårdsförening. Carita och Bertel Nordén Södertälje berättar hur deras vackra trädgård kom till. De har med åren försökt få den till en trädgård som de själva trivs i och som de hoppas även kan inspirera och locka andra att vidareutveckla sina egna trädgårdar. Lättare förtäring till självkostnadspris. Lotterier. tradgardenklarbaret.blogspot.se

Söndagen den 24 november kl. 13.00 Kransbindning på Ekensberg
Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på fika. Samåkning från Konsums parkering kl. 12.45.

Söndagen den 1 december Julmarknad
Julmarknad i Mariefred den 1:a advent. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd.

Exit mobile version