Site icon Mariefreds Trädgårdsförening

Program 2007


Årsmöte tisdag 13 februari kl 19.00
Vi träffas på Församlingshemmet i Mariefred och håller sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Därefter föreläser journalisten Gunborg Mattsson och visar bilder. Gunborg skriver för tidningar som Allt om Trädgård, Drömhem & Trädgård och Expressen. Hon håller föredrag om växter och trädgårdsodling och har arbetat med pr-verksamhet för blomsterlök i Sverige samt i många år på Zetas Trädgård.
Gunborg är även författare till boken “Plantskolans bästa val” som kommer att finnas till försäljning på årsmötet.

Vi bjuder på mat och kaffe med kaka. Lotterier. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 14 dagar innan årsmötet. Välkomna!

Gärdsgårdsdemonstration söndag 15 april från kl 09.00
På Torlunda Gård, Mariefred. Kom och se hur man gör en gärdsgård. Kjell Stjärnsten demonstrerar. Ta med dig fikakorg.

Vid eventuella frågor kontakta Elsie Brattström af Forselles på telefon 0159 – 201 55.

Favorit i repris – Enköpings parker! söndag 6 maj
Vandring i Enköpings vackra parker. Följ med och titta på spirande grönska bland vårlökar och förhoppningsvis blommande magnolior! Ta med fika/lunchkorg.

Se mer på hemsidan: http://www.enkoping.se/ och välj Parker i menyn till vänster.

För de som vill stannar vi på hemvägen till vid Hornudden, i närheten av Morrarö, och tittar på en ekologisk tomatodling. Där kan vi handla tomatplantor och frysta tomater! Det finns 25 olika smakrika sorter.

Samåkning från Konsums parkering, Mariefred kl 10.00.

Växtbytarträff tisdag 29 maj kl 18.00
Vi träffas och byter växter hos Birgitta Wallin på Sundbyvägen i Stallarholmen. Märk gärna dina växter. Du är även välkommen om du inte har växter att byta med. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Lotteri. Ta med fikakorg.

Samåkning från Konsums parkering, Mariefred kl 17.30.

Resa i Linnés fotspår lördag 16 juni
Strängnäs Hemträdgårdsförening inbjuder oss på heldagsresa som i år går i Linnés fotspår.
Med oss i bussen har vi Linnés lärjunge som kan guida genom trädgårdar och århundraden. Kanske till smultronställen där Linné finns eller Linnéan blommar. Anmälan senast den 29/5 genom att betala in 420 kr på föreningens postgiro 58 05 19 – 7. Platsantalet är begränsat. Ange namn, telefonnummer och önskad mat: kött, fisk eller vegetarisk. Avresa från Mariefred Coop Konsum 07.00, Strängnäs buss/tågstation 07.30. Se annons. Information: Gunilla Skördemar 0152 – 13192 eller email g.skoldemar@swedemail.se

Växtbytarträff söndag 12 augusti kl 13.00
Vi träffas och byter växter hos Margaretha Fahlqvist, Rådjursslingan 33, Nygårds Hagar i Taxinge. Du är välkommen även utan växter. Märk gärna dina plantor. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Lotteri. Ta med fikakorg.

Samåkning från Konsums parkering, Mariefred kl 12.30

Visning Mäster Claes hemliga trädgård lördag 25 augusti kl 14.00 länk

Tyvärr så är denna visning inställd p g a dödsfall i familjen.

Höstmöte tisdag 9 oktober kl 19.00
Höstmöte på Församlingshemmet i Mariefred. Camilla Hentschel, utbildad i feng shui, lär oss grunderna för att skapa en väl balanserad trädgård med hjälp av klassisk feng shui och modern trädgårdskunskap. Camilla är feng shui-konsult och författare till böckerna “Feng shui för hem och trädgård”, “Feng shui rum för rum” och “Feng shui i trädgården”.

Vi bjuder på soppa, bröd, kaffe och kaka. Lotteri.

Kransbindning torsdag 29 november

Vi binder kransar till julmarknaden. Vi håller till i Larmettans gamla lokaler, hörnet Kärnbogatan/ Stallarholmsvägen. Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Vi behöver hjälp med plockande av skogsgrönt och kransbindning så hör gärna av dig till någon i styrelsen om du kan hjälpa till!

Julmarknad söndag 2 december
Vi finns på torget i Mariefred och säljer egentillverkade kransar, skogsgrönt och lotter till vårt julklappslotteri.

Exit mobile version