Site icon Mariefreds Trädgårdsförening

Program 2006


Årsmöte tisdag 14 febr kl 19.00
Välkommen till årsmöte på Församlingshemmet i Mariefred.
Vi börjar med sedvanliga årsmötesförhandlingar.
Därefter kommer Håkan Stenström, stadsträdgårdsarkitekt i Katrineholm, att föreläsa.
Vi bjuder på lättare förtäring och kaffe och kaka. Lotteri.
Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 14 dagar före årsmötet.

Rockdala lördag 6 maj kl 10.00
Vi besöker Rockdala Handelsträdgård i Västerhaninge. På Rockdala har man pelargoner, fuchsior och fröer som specialitet.
Ta med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering, Mariefred kl 09.00.
Anmälan till Maj-Britt på tel 0159 – 701 66 senast 2 maj.

Växtbytarträff tisdag 23 maj kl 18.00
Vi träffas och byter växter hos Torsten och Elisabeth Öhrneberg på Ökna Gård i Åkers Styckebruk. Märk gärna dina växter. Du är även välkommen om du inte har växter att byta med. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Lotteri. Ta med fikakorg.

Resa Storängen + Rosendal lördag 17 juni länk
Vi åker till Storängen i Nacka och besöker kostnär Eva Björkströms nationalromantiska trädgård som är beskriven i Allt om Trädgård nr 14, december 2005. Det är en 25 år gammal trädgård på 2.500 m2 fylld av rum, omgivna av höga häckar och sammanbundna av trappor och gångar. Huset är ritat av arkitekt Ragnar Östberg. Här intar vi förmiddagskaffe.

Efter detta besöker vi Rosendals trädgård där vi äter en sagolik, ekologisk buffé i ett av växthusen. Vi strövar omkring tills bussen tar oss hem.

Resan startar i Nykvarns centrum kl 08.00, därefter åker vi till Mariefred, Konsums parkering och plockar upp resenärer kl 08.30. Vi beräknar vara hemma igen runt kl 18.00.

Strängnäs Hemträdgårdsförenings medlemmar är också välkomna.

I priset 400 kr ingår bussresa, fika och lunch. Anmälan till Maj-Britt på tel 0159 – 701 66 senast den 7 juni.

Resa Wij Trädgårdar lördag 8 juli
Strängnäs Hemträdgårdsförening inbjuder oss till bussresa. Guidad visning av trädgårdsmästare Lars Krantz på Wij Trädgårdar samt lunch och tid för eget strosande. På väg till Wij så stannar vi vid Gysinge centrum för byggnadsvård och fikar. Total kostnad 440 kr/person eller 405 kr/person beroende på vilket lunchalternativ man väljer. Platsantalet är begränsat. Anmälan till Ulrika Kjellin Samuelsson på telefon 0152-12417 senast den 10 juni. FULLBOKAD.

Trädgårdsvandring i Mariefred onsdag 26 juli kl 18.00
Vi besöker Britt Lovis Karlsson på Villabergsvägen 9 som har en prunkande trädgård med rosor, dahlior och perenner. Vi får även se Birgits och Britts bergsträdgård. Ta med fikakorg.

Trädgårdsvandring Håkan Stenström, Katrineholm söndag 20 aug kl 10.30
Vi besöker vår föreläsare från årsmötet, stadsträdgårdsarkitekt Håkan Stenström, Lindbro, Katrineholm. Håkan har en mycket fin trädgård med mycket stenar och väl värt ett besök. Håkan har även växter till försäljning.
Här får vi kaffe och kaka för 20 kr/person.

För de som vill fortsätta finns möjlighet att besöka ytterligare en trädgård, ägd av Gull-Britt Führ, Ekesjö, Vingåker. Det är en blomrik trädgård med damm, upphöjda rabatter, fuchsior och sommarblommor. Ta då med lunchkorg.

Samåkning från Konsums parkering, Mariefred kl 09.00.
Anmälan till Lillemor på tel 0159 – 125 46 senast den 16 augusti.

Växtbytarträff söndag 27 augusti kl 13.00
Vi träffas och byter växter hos Maj-Britt Jansson, Raden 2 i Taxinge. Du är välkommen även utan växter. Märk gärna dina plantor. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Lotteri. Ta med fikakorg.
Samåkning från Konsums parkering, Mariefred kl 12.30.

Höstmöte onsdag 11 oktober kl 19.00
Strängnäs Hemträdgårdsförening inbjuder oss till höstmöte där Maria Printz-Emond från Matverket i Stallarholmen talar på temat “Mat & Växter”.

Lokalen är Domherren som är ett f.d ålderdomshem vid sjön, vid Bo Zetterlings park. För ytterligare information, se Strängnäs-tidningen under Föreningsnytt.

Kransbindning torsdag 30 november
Vi binder kransar till julmarknaden. Information om lokal och exakt tid (kvällstid) finns på vår hemsida eller så kan medlemmar höra av sig till någon i styrelsen.

Vi behöver hjälp med plockande av skogsgrönt och kransbindning så hör gärna av dig till någon i styrelsen om du kan hjälpa till!

Julmarknad söndag 3 december
Vi finns på torget i Mariefred och säljer egentillverkade kransar, skogsgrönt och lotter till vårt juklappslotteri.

Exit mobile version