Site icon Mariefreds Trädgårdsförening

Program 2001


Skarvympkurs 10 eller 24 mars
Ta tillfället i akt och kom och lär dig skarvympning, ett alternativ till traditionell barkympning. En förutsättning är att vädret är torrt, därför har vi två förslag på tillfällen.
Anmäl ditt intresse till Lena, tel 0159 – 122 91, senast 1 mars (begränsat antal platser).

Resa “Din Trädgård” 31 mars
Resa till mässan “Din Trädgård” i Örebro.
Vi åker till en trädgårdsmässa, mindre än Sollentunamässan, men väl värd ett besök. Den har ett stort antal utställare med allt du behöver för att börja en ny säsong i trädgården. Intressanta föreläsare, Mona Holmberg känd för de berömda rabatterna i Göteborgs Botaniska Trädgård, föreläser om lättodlade perenner. Kenneth Lorentzon, forskare och lärare vid Alnarp, med ett föredag med rubriken “Är ovanliga växter ovanliga”.
Samling vid Konsums parkering kl 08.30, för samåkning i egna bilar. Entré 100:- per person, inkl lunch med sallad, dryck samt kaffe på maten.
Anmälan senast 1 mars till Olle tel 0159 – 211 75.

Studiebesök 21 april
Studiebesök till Peters Odlingar, Mölnbo och Blomstergården, Gnesta.
Vi besöker Peter Kissling i hans odlingar av ovanliga pelargoner. Peter guidar oss bland pelargoner, perenner och ettåringar. Hans odling är KRAV och DEMETER godkänd.
Färden går sedan vidare till Blomstergården i Gnesta, en plantshop där merparten är svenskodlat. Inköp kan göras på båda platserna. Medtag kaffekorg ovh vi samlas på Konsums parkering kl 09.00 för samåkning i egna bilar.
Anämälan görs till Eva tel 0159 – 215 95 senast 18 april.

Växtbytarträff 30 maj
Vi byter växt mot växt, du är välkommen även om du inte har något att byta med.
Ta med jordprov från din trädgård och få pH-värdet mätt med vår nyinköpta pH-mätare.
Tipspromenad, lotteri och medtag kaffekorg.
Vi samlas kl 18.30 hos Maria Ståhlberg, Almalund (följ skyltarna mot Kvicksta, andra huset på vänster sida efter den tredje skylten). Ring Maria om du har frågor, tel 0159 – 121 84.

Resa Vadstena 9 juni
Strängnäs Trädgårdsförening anordnar bussresa till Vadstena Klosterträdgård samt besöker trädgårdsamatören Lennart Fredriksson i hans visningsträdgård och platskola i Järstad. Pris 365:- inkl guidad visning, lunch och eftermiddagskaffe.
Betala in avgiften på Toije Tourings Postgiro 14 86 55-4 senast 15 maj.
För mer information ring Olle tel 0159 – 211 75.

Studiebesök 20 augusti
Studiebesök till koloniträdgård i Hovsjö.
Följ med på ett studiebesök, där vi får se ett varierat sortiment av grönsaker och blommor. Ett bra tillfälle att få idéer inför nästa växtsäsong.
Vi samlas kl 18.30 på Konsums parkering för samåkning i egna bilar. Medtag kaffekorg.

Växtbytarträff och Flower Beauty 26 augusti kl 15.00
Vi träffas först hos Maj-Britt Jansson, Raden 2 i Taxinge där vi börjar med att fika och sedan byter vi växter med varandra. Även fröer och lökar går bra. Du är välkommen även om du inte har något att byta med, det finns alltid en stor mängd växter av alla de slag, så ingen brukar gå hem tomhänt.
Utnyttja möjligheten att få pH-värdet på din jord mätt med förenings pH-mätare.
Därefter går vi till slottsparken och besöker Flower Beauty i lusthuset. Där finns tillfälle att handla dagliljor, iris m m till rabatterat pris.
De som vill samåka träffas kl 14.30 på Konsums parkering. Det är skyltat med växtbytarträff från Taxinge kyrka.
Glöm inte kaffekorgen!
Ring Maj-Britt om du har frågor tel 0159 – 701 66.

Trädgårdsvandring 29 augusti kl 18.30
Vi besöker två 10-åriga trädgårdar på Blockstigen 4 och 8, Slottsbrinken, Mariefred. En perenn trädgård med porlande vatten en fylld med ettåringar (uppdrivna i eget växthus).
Vi samlas utanför Blockstigen 4.
Är det ngåot du undrar över ring Eva 0159 – 215 95.

Trädgårdens Dag 8 september
Vi finns på torget i Mariefred mellan kl 10.00-13.00. Där kommer vi att informera om vår förening, sälja skänkta grönsaker, frukt och blommor samt ha ett växtlotteri.
Har du något som du vill skänka till vår försäljning tar vi tacksamt emot det.

Höstmöte 16 oktober kl 19.00
Höstmöte på Församlingshemmet i Mariefred.
Kvällen inleds med en lättare förtäring. Vi får sedan lyssna till ett föredrag och se vackra bilder av Klematis. Föredragshållare är Allt Om Trädgårds skribent Jan Lindmark.
Lotteri. Strängnäs Hemträdgårdsförening inbjuds.

Julmarknad 2 december
Vi finns på torget i Mariefred och säljer egentillverkade kransar, skogsgrönt och lotter till vårt julklappslotteri. Någon kväll innan brukar vi träffas och binda kransar tillsmmans. Hör gärna av er till någon i styrelsen om du kan hjälpa till.

Exit mobile version