Höstens växtbytarträff hos Margareta Wolgast 2009

Nu är vi på språng till nästa trädgård. Bara en liten bit på vägen mot Mariefred bor Margareta Wolgast med en charmerande utsikt över tomten, som sluttar lite och består av en härlig gräsmatta och mängder med buskar och blommor som skydd mot vägen och som avgränsning. En damm med fontän inte att förglömma, ett måste i varje trädgård.


Framför och bakom huset finns fler rabatter, med många blandade blommor, höga och fina. Undrar vad dom får för mat? Lite berg där det också går att plantera i skrevorna, en lagom tomt att påta i när man har lust. Visst kräver alla trädgårdar sin skötsel mer eller mindre, men det ska finnas plats för avkoppling också. Nära till Mälarens strand som inbjuder till bad kan tänka (när alla rabatter är rensade och växthuset fått sitt och gräsmattan är klippt förstås).


Nu fick vi ta plats på Margaretas formidabla altan, medhavd kaffekorg plockades fram och så blev det lotteri som vanligt. Fina priser fanns att vinna. Margareta bjöd på hembakad kaka som smakade bra till kaffet. När kaffet var slut, gick vi in på ett av våra viktigaste uppdrag för dagen som är att byta växter. Då, när vi var mätta och nöjda, kunde vi fokusera på blommor och blader. Det är ett nöje att se så många som har lust att dela med sig av sitt överflöd. Ett 25-tal glada damer i sina bästa år gör så gott de kan, byter med varann.


Bilder från höstens växtbytarträff, både hos Josephine Hiller och Margareta Wolgast, är tagna av Christina Dahlskog. Sista bild är från vårens bytarträff som var hemma hos henne. Bara för att visa skillnad på väder. /Elsie